Praktijk Mensenkind

Na ruim 20 jaar werken in grote instellingen zoals het VUMC en Rijndam Revalidatie heb ik in 2023 besloten een praktijk op te richten waarin ik zorg kan leveren op een manier die ik prettig vind en die bij mij past. Zorg waarbij het contact met de mens tegenover mij en de kwaliteit van de hulp voorop staat. Hieronder vertel ik wat over mezelf en mijn leven.
Wolanda Werkman
GZ-psycholoog en neuropsycholoog

Over mij

Ik ben opgegroeid in Noord-Oost Groningen, in Siddeburen. Ik kom er nog geregeld als ik mijn vader bezoek, ik hou van de taal, het open landschap en het water dat er doorstroomt. Ik heb ontwikkelingspsychologie, neuropsychologie en Frans gestudeerd in Groningen en ben daarna onderzoek gaan doen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Omdat mijn hart bij de patientenzorg lag, heb ik na mijn promotie de overstap gemaakt naar de klinische zorg bij Bartimeushage. Vanaf 1999 werkte ik als kinderneuropsycholoog bij het VU ziekenhuis waar ik in 2001 de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog heb afgerond. Mijn 2 oudste kinderen zijn in Amsterdam geboren. In 2004 zijn we voor het werk van mijn toenmalige echtgenoot verhuisd naar Rotterdam waar in 2006 mijn derde kind is geboren. In 2005 ben ik bij Rijndam Revalidatie gaan werken waar ik me met hart en ziel heb ingezet voor de psychische zorg aan kinderen en jongeren met een aandoening of beperking en hun ouders. Dat waren mooie jaren met bijzondere contacten met kinderen, ouders en collega’s maar ook jaren waarin ik dagelijks in contact kwam met verdriet en zorg in talloos veel gezinnen. In 2023 besloot ik dat ik mijn leven en werk anders in wilde richten. Ik heb een atelier opgericht waarin ik de schilderijen die ik altijd al maakte verkoop (www.atelierwerkman.com, als je t leuk vindt om eens te neuzen) en ben Praktijk Mensenkind begonnen waarin ik kinderen, jongeren en volwassenen help op een manier die bij me past. Dit betekent dat ik zorg lever waarbij het directe contact met de mens tegenover mij en de kwaliteit van de hulp voorop staat.

Samen met mijn oud-collega Nynke Biegel-Slappendel heb ik in 2020 de Cirkels van Nabijheid ontwikkeld. Cirkels is ontwikkeld voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking die moeite hebben met sociale grenzen aanvoelen of aangeven. Cirkels leert kinderen op speelse wijze welk gedrag passend en niet passend is van mensen die dichtbij, dan wel verder weg staan. Cirkels is een lespakket en een behandelmethode. Het wordt ingezet om kinderen en mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking te leren welke mensen wat met hen mogen doen. Cirkels won in 2020 de Ipsen prijs voor Innovatie in de Revalidatie.

Klik op de knop voor meer informatie over de Cirkels.

Praktijkinformatie

Kwaliteit

Mensenkind wil kwalitatief goede zorg leveren. Wolanda heeft de volgende kwalificaties.

 

GZ-Psycholoog opgenomen in BIG register sinds 2001, nummer: 99054752525. Het BIG-register komt voort uit de Wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Het BIG-register geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener. Een zorgverlener met een BIG-registratie mag de wettelijk beschermde beroepstitel gebruiken die bij het beroep hoort en behandelingen uitvoeren die bij hun beroep horen. Zorgverleners met een BIG-registratie vallen onder het medisch tuchtrecht.

 

Wolanda heeft aanvullende opleidingen gevolgd op het vlak van Schematherapie, EMDR, Imaginaire rescripting, Cognitieve gedragstherapie en Acceptance Commitment Therapy (ACT).

Praktijkhouder: mw. dr. W.M. Werkman

BIG registratienummer: 99054752525

AGB Code praktijk: 94068100

AGB Code mw. Werkman: 94115873

Wachttijden​

Mensenkind probeert wachttijden kort te houden, de actuele wachttijd is 4 weken (bijgewerkt 15-2-2024).

Ervaringen van cliënten

"Wolanda Werkman is voor mij een dierbare oud-collega. Zij weet vakkennis, een schat aan ervaring, pure menselijkheid en een sterk ontwikkeld innerlijk kompas, krachtig gebundeld in te zetten ten behoeve van een beter innerlijk evenwicht voor haar cliënten. Ze is voor mij een bron van inspiratie."
Mw. drs E. Dahmen
GZ-Psycholoog
"Wolanda heeft mij door een moeilijke periode heen geholpen. Ze biedt niet alleen een fijn luisterend oor, maar stelt ook de juiste vragen waardoor je dieper bij jezelf komt. Je krijgt praktische tips waar je thuis mee verder kunt. En wat ik heel fijn vond. Het gevoel er te mogen zijn, je bent goed zoals je bent."
Elly
36 jaar, moeder van 2 kinderen
"Jij zag de sterke kanten van S. en liet hem zich veilig voelen bij jou. Bedankt voor de goede zorgen."
Lies
moeder van de 10 jarige Sem

Supervisie

Wolanda is bevoegd om supervisie te geven voor de GZ opleiding. Ze heeft een brede kennis van de (kinder)neuropsychologische diagnostiek en behandelingen (CGT, schematherapie, ACT, EMDR) bij kinderen, jongeren en volwassenen. Ook heeft ze ruime ervaring in het diagnosticeren en behandelen van kinderen en jongeren met een lichamelijke aandoening, een verstandelijke of een meervoudige beperking. Bij vragen over supervisie graag mailen of bellen. Tarief is €125 voor 45 minuten.